ДОБРОЧИНСТВО НА ДЈЕЛУ

 

Удружење Невесињаца у Београду прикупило 100.000 динара за страдале у Српској и Србији

Катастрофалне поплаве које су претходних дана задесиле Србију и Републику Српску побудиле су многе појединце и организације да притекну у помоћ и на свој начин дају допринос у отклањању посљедица стихије.

Многи чланови нашег Удружења, у складу са својим временом и могућностима, укључили су се у покренуте акције, највише у пружању непосредне помоћи унесрећенима. Тако су неки од нас организовали прихват и смјештај евакуисаних грађана у прихватним центрима у Београду, неки организовали превоз, неки пружали медицинску помоћ, а више њих приложило је потребне артикле одјеће, хране, средстава за хигијену… и учествовало у разрставању и дистрибуцији прикупљених артикала.

А на нивоу Удружења прикупљена је новчана помоћ за угрожене у износу од 100.000 динара. Ова средства ће се равномјерно расподијелити тако што ће се 50.000 динара уплатити на намјенски рачун Владе Републике Српске, а 50.000 динара на рачун града Београда.

И у времену које је пред нама, Удружење ће дати свој пуни допринос обнови земље и тако на најбољи начин потврдити на дјелу једну од главних оснивачких одредница, а то је да развија и његује доброчинство, како између својих чланова, тако и према широј заједници – свом завичају и средини у којој његови припадници живе и стварају.

З.Ј.

Poplave u srbiji 2

Обреновац – мај 2014.