ОБАВЈЕШТЕЊЕ

НЕВЕСИЊСКО СИЈЕЛО 2020. ГОДИНЕ

Драги Невесињци и драги пријатељи,

Обавјештавамо вас да ће Удружење Невесињаца у Београду и ове године организовати Невесињско сијело. Као што је познато, Сијело је наша традиционална и најзначајнија културно – забавна манифестација, а ове године ћемо се састати једанаести пут од како је, 2009. године, обновљен рад Удружења.

Сијело ће се одржати у суботу, 22. фебруара 2020. године, у ресторану Центра Сава. Окупљање гостију је предвиђено од 18.00 часова, а културно – забавни програм почеће у 19.00 часова.

Као што је било на свим досадашњим Сијелима, и овога пута ће нам доћи гости из Невесиња. Међу њима ће бити дјевојке и момци који ће нам представити пјесме, игре и обичаје са давнашњих окупљања оваквог типа, а све ће пратити звуци провјереног музичког оркестра.

У игри томболе ћете имати шансу да добијете гусле, невесињске специјалитете – пршут и мјешину сира торотана, вриједне одјевне предмете, слике, књиге и друге награде које обезбјеђују вјерни пријатељи нашег Удружења.

Цијена улазнице износи 2.300,00 динара. У ту цијену урачунато је комплетно јело и пиће.

Студенти из Невесиња који студирају у Београду добиће бесплатне улазнице за Сијело. За то је потребно да лицима која продају улазнице покажу доказ да су рођени у Невесињу (личну карту) и да су редовни студенти (овјерен семестар у индексу).

Продаја улазница ће почети 15. фебруара у ресторану Донатело, улица Устаничка број 61 (у непосредној близини општине Вождовац), у времену од 17.00 до 20.00 часова.

Улазнице можете купити и уплатом на жиро рачун Удружења. Уплатница за куповину карте попуњава се овако:

Прималац: Удружење Невесињаца у Београду, ул. Високог Стевана број 23, Београд

Сврха уплате: Чланарина – карта

Износ: 2.300,00 динара

Жиро рачун: 170-30009346000-05

Након уплате пошаљите поруку на мобилни телефон број +381 62 599699, у којој требате написати име уплатиоца, број резервисаних улазница и уплаћени новчани износ. У том случају улазнице ће вас чекати на улазу у Центар Сава приликом доласка на Сијело.

 

До скорог виђења!

Организациони одбор