ПОМЕН СРПСКИМ ЈУНАЦИМА

Данас на Митровдан, велики српски и хајдучки празник, служен је парастос у цркви Св. Саве на Врачару јунацима Невесињске бригаде и свима који су живот дали за отаџбину. Као и претходних година Удружење Невесињаца у Београду уприличило је помен у сјећање на заиста јуначке побједе и одбране Невесиња и Херцеговине у офанзивама 1992. и 1994. започетим на тај празник. Свети Димитрије је сачувао и заштитио свој светосавски народ. Невесињци који живе у Београду и њихови земљаци из долине Неретве, који су се заједнички борили у славној бригади, молили су се за своје витезове, док су цркву испуњавали анђеоски гласови црквеног хора.
Хероји наше бригаде су, вјерни вјековној традицији, показали да мало Невесиње у одсудним временима постаје велико и да случајно не носи атрибут српске Спарте. Доказ за то су и одличја која су међу првима добили наша бригада и наш град – Орден Немањића, односно, Орден РС.
У парохијском дому су евоциране успомене на сурови рат из деведесетих. О славном ратном путу Невесињске бригаде говорио је најпозванији за то, њен комадант Новица Гушић. Одајући почаст погинулим борцима захвалио се свим саборцима наглашавајући да ниједан није укаљао војничку и људску част и образ. Доктор Трипо Брењо је више него емотивно прочитао награђену пјесму ученице Милице Радовановић „Митровдан“, док је свечани мук задржавао сузе у очима присутних.

ПОМЕН СРПСКИМ ЈУНАЦИМА