Двадесет година Радио Невесиња

Дана 13. маја навршава се 20 година од оснивања Радио Невесиња. Тим поводом Удружење Невесињаца у Београду, уредништву Радија упутило је честитку следеће садржине:

Поштовано уредништво Радио Невесиња,

Честитамо вам првих двадесет година постојања и рада, са жељом да опстанете још дуго година и да се ваш добар глас далеко чује.

Настао у најтежим данима новије историје Невесиња, када су се, поред заједничке државе, рушили и сви њени системи, Радио Невесиње је најчешће био једини извор информисања за Невесињце, али и за многе невољнике протјеране са својих огњишта, којима је Невесиње постало ново прибјежиште.

Ви сте били први који су извјештавали о догађајима са фронта, рјешавању многих и тешких проблема у Невесињу, помоћи коју су добри људи прикупљали и допремали у Невесиње, али и емитовали оне прилоге који су будили наду у скори завршетак рата и престанак страдања и разарања.

Знатан број ваших емисија и прилога по квалитету се може равнати са оним који настају у много познатијим и старијим информативним кућама.

Ми, Невесињци у Београду, поносни смо на све успјехе који се постижу у нашем завичају, па тако и на вашу значајну годишњицу.

Зато се данас радујемо заједно са вама.

Желимо вам да више никада немате ратних извјештаја, него да будете вјерни хроничар развоја и напретка нашег Невесиња у слободној и напредној Републици Српској.

Предсједник

Извршног одбора

Љубомир Бабић, с.р.