Писмо ОШ „Ристо Пророковић“ Невесиње Удружењу од 17.06.2010.

Република Српска
Основна школа „Ристо Пророковић“ Невесиње
88280 Невесиње
Ул. Обрена Ивковића б.б., тел/факс: 059/610-060; e-mail: os174@teol.net
Контакт особа: Миладин Зубац, директор, моб. 065/793-648
Број: 324-1/2010
Датум: 17.06.2010

Драги наши,

Поводом нашег дводневног излета у Београду, у вашој организацији, одлучили смо да вам се овим писмом најискреније захвалимо за ваш срдачан пријем.

Ми смо одушевљени и зачуђени! Наиме, нико од нас се није надао да у овом свијету постоје тако добри људи који су се сјетили нас, тако малих и небитних, и наших напора да будемо најбољи. И поред опште материјалне, и још важније, моралне оскудице у овом мрачном вртлогу ви сте засијали као бакља – бакља наде у боља времена.
Обезбједили сте нам незаборавно и веома корисно путовање које се памти, на чему као дјеца можемо само да вам топло захвалимо.

Ваш живот, као и живот људи око вас, је вјероватно моного напоран. Сама идеја да издвојите средства и вријеме за нас покреће лавину осјећања не само код нас, него и код других људи који помисле да у ова тешка времена није све пропало. И није! Док још постоје људи као што сте ви, постоји и нада у изградњу бољег свијета, свијета у коме братски односи превазилазе личне интересе.

Оваквим гестом ви сте доказали да се коријен из херцеговачког крша добро прима у плодној србијанској црници и даје одличне плодове као и то да је Невесиње заиста „расадник српства и колијевка лава“.

Шта још рећи? Ништа осим ријечи ХВАЛА и ПОХВАЛА нам не падају на памет кад се сетимо ваше великодушности. Остајте нам тако добри расадници и наставите доазивати шта су то невесињски корјени!

Велико ХВАЛА и срдачни ПОЗДРАВИ!
Ваши ученици, наставници и директор
ОШ „Ристо Пророковић“ из Невесиња