Одјеци Невесињског сијела

Анализа Сијела

Дана 30. марта 2012. године Извршни одбор Удружења Невесињаца у Београду одржао је састанак у проширеном саставу, на коме је основна тачка дневног реда била – анализа недавно одржаног Невесињског сијела. Поред чланова Извршног одбора, састанку су присуствовали предсједник Скупштине Удружења, Надзорни одбор, као и још петнаестак осталих чланова Удружења.

Извјештај је поднио предсједник Организационог одбора Сијела Жарко Самарџић, који је тежишно говорио о финансијским аспектима Сијела. Констатовао је да је, захваљујући значајном броју продатих улазница, као и обезбеђеним донацијама, коначан финансијски салдо Удружења позитиван.

-Измирили смо све пристигле обавезе, нисмо у “минусу“, нисмо никоме дужни и, по мом мишљењу, у цјелини можемо бити задовољни овогодишњим Сијелом, рекао је Самарџић.

О осталим аспектима Сијела говорило је више присутних чланова Удружења. Општа констатација је да је велики успјех што је у овим тешким временима толики број Невесињаца, али и оних који не воде поријекло из Невесиња, исказао интересовање и дошао на Сијело. Охрабрује и знатан број присутне омладине, што даје наду да ће млади нараштаји наставити ову лијепу традицију, коју је наша генерација успјела да, након двадесет година паузе, обнови и улије јој нови живот.

Што се тиче организације, културно – забавног програма и саме атмосфере у сали, констатовано је да је ово Сијело боље од претходних и да је Удружење трасирало добар пут за наредна слична окупљања.

Посебно ваља истаћи учешће у емисији Жикина шареница, гдје је на најбољи начин представљено и Невесиње и наше Удружење.

Било је, наравно, и примједби, али оне не умањују општу позитивну оцјену, него ће послужити као наук за наредна дружења, како се сличне грешке не би поновиле.

Расправљало се и о текућим питањима и задацима који нам предстоје, што све говори о виталности нашег Удружења и о његовој спремности да и у наредном периоду ради на промоцији Невесиња, као и очувању и унапређивању његових најбољих вриједности.

З.Ј.  http://www.youtube.com/watch?v=yVBFfkgPkpw