Најбољи херцеговачки ђаци гости Вождовца

 

Ученици у посјети Београду 2012

Општина Вождовац  угостила је око осамдесет најбољих ђака и спортиста из 14 основних школа из Херцеговине.  Ђаци генерације и вуковци из Невесиња, Требиња, Љубиња, Билеће, Берковића, Гацка, Чајнича, Вишеграда и Фоче током тродневног боравка обишли су многе знаменитости Београда и Вождовца.
Првог дана, 10. јуна 2012. године, ученици и наставници из херцеговачких школа обишли су Музеј Николе Тесле, стари Генералштаб, Конак кнегиње Љубице, Војни музеј и авалски торањ.
Сутрадан су заједно са својим домаћином председником општине Вождовац, др  Драганом Вуканићем посетили Храм Св. Саве на Врачару, Саборну цркву, Калемегданску тврђаву, Топчидерски парк, гроб партијарха Павла у манастиру Св. архангела Михаила и Гаврила у Раковици. После тога им је уприличен пријем у општини Вождовац,  где су им уручени пригодни поклони у виду књига и ваучера за курс компјутера.
Последњег дана боравка, гости из Херцеговине обишли су Спомен-парк Јајинци, као и најзначајније споменике српске историје на Опленцу и Орашцу. (Извор: www.vozdovac.rs)