ЗАВИЧАЈНИ КУП РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

П О З И В

1. Представништво Републике Српске у Србији овим путем обавјештава сва завичајна удружења из Републике Српске која су регистрована на територији Републике Србије да се у 2017. години организује спортска манифестација у малом фудбалу под називом: „ЗАВИЧАЈНИ КУП РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ“.

2. Представништво Републике Српске у Србији овим путем позива завичајна удружења на што веће укључивање чланства у спортску манифестацију „ЗАВИЧАЈНИ КУП РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ“.

3. Право учешће на купу имају сва завичајна удружења из Републике Српске и физичка лица и екипе која живе, раде или воде поријекло са простора Републике Српске у Србији.

4. Такмичења у „ЗАВИЧАЈНОМ КУП-у РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ“ почињу у јуну 2107. прва фаза групних такмичења игра се у 4 регионална центра: Београд, Суботица, Нови Сад и Зрењанин.

5. „ЗАВИЧАЈНИ КУП РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ“ игра се у три категорије: пионири годиште 2003, 2004, сениори 18+, и ветерани 36 +. Куп се игра се по систему 5+1 ветерани и пионири, сениори играју систем 4+ 1 и игра се 2 x 20 минута.

6. Пријава екипа за учешће на „ЗАВИЧАЈНОМ КУПУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ“ врши се на адресу: liga.drina.una@gmail.com

ЗА СПОРТСКИ РЕГИОН БЕОГРАДА ………………….. liga.drina.una@gmail.com
ЗА СПОРТСКИ РЕГИОН ЗРЕЊАНИНА ……………….. nikola.sarac98@yahoo.com
ЗА СПОРТСКИ РЕГИОН НОВОГ САДА ………………..subundesliga@gmail.com
ЗА СПОРТСКИ РЕГИОН СУБОТИЦЕ …………………….kkenpi.subotica@gmail.com

У пријави обавезно навести:
а. назив матичног завичајног удружења,
б. назив екипе,
ц. адреса и мјесто,

д. категорија екипе,
е. име и презиме капитена и контакт телефон,
ф. е-маил адреса екипе или удружења.

7. Спортску манифестацију „ЗАВИЧАЈНИ КУП РЕУБЛИКЕ СРПСКЕ“ организује и контролише организациони одбор купа на челу са Млађеном Цицовићем, директором Представништва Републике Српске у Србији. Спортски одбор завичајног купа Републике Српске планира, спроводи и контролише такмичење у купу.

8. Пријаве екипа обавезно извршити на већ наведене е-адресу у времену до 20. јуна 2017. године.

9. На основу броја пријављених екипа организоваће се регионално такмичење и квалификације према регионалој припадности.

10. Четврфинална такмичења и полуфинале купа играће се у мјесецу августу.

11. Супер финале „ЗАВИЧАЈНОГ КУПА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ“ за пионире, сениоре и ветеране игра се у септембру током манифестације „ДАНИ СРПСКЕ У СРБИЈИ“.

Свим екипама учесницама желимо пуна успјеха у такмичењима за освајање титуле побједника „ЗАВИЧАЈНОГ КУПА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ“.

У Београду, 18. маја 2017. године

ДИРЕКТОР
Млађен Цицовић

                                         

                                         

ОРГАНИЗАЦИОНИ ОДБОР ЗАВИЧАЈНОГ КУП-А  РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

 ПРАВИЛА  И  ПРОПОЗИЦИЈЕ  ЗАВИЧАЈНОГ КУПА :

 

 1. Право пријављивања и учешћа на „ЗАВИЧАЈНОМ КУПУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ“ имају сва завичајна удружења са простора Републике Српске која су регистрована у Србији, појединци и групе који живе или раде у Србији и воде поријекло са простора Републике Српске, како би завичајни куп испунио циљ и карактер такмичења.

 

 1. Регионални спортски центри такмичења купа су Београд, Нови Сад, Суботица и Зрењанин. Свака екипа, за регионална такмичења пријављује минимално 8 а максимално 14 играча. Списак играча се не може мијењати до краја такмичења и пријављени играчи не могу наступати за друге екипе. Побједничка екипа у регионалним центрима учествује у даљњим такмичењима.

 

 1. За четвртфинална, полуфинална и финална такмичења, регионални спортски одбор пријављује првопласиране екипе у квалификацијама у свим категоријама. Пријављени списак играча у екипама се не може мијењати до краја такмичења у купу. Право на пријаву екипе са регионалног такмичења имају само овлашћени регионални спортски одбори. За финална такмичења регионални спортски одбор пријављује максимално 12 играча плус два голмана за све категорије. За све екипе у финалним утакмицама пожељно је да имају једнобразне дресове са називима  екипе.

 

 1. Регионални спортски одбори током квалификација праве план и програм играња, медицинске заштите, извјештавања и сарадње са локалним медијима, контроле суђења и правила игре. Трошкове квалификација, спортске опреме и реквизита по регионалним центрима сносе регионални одбори. Котизација за учешће у 2017. години износи 500,00 динара по екипи.

 

 1. Куп се игра по систему 5+1 за ветеране и пионире. Сениори играју по систему  4 + 1. Игра се 2 пута по 15 минута у елиминационим утакмицама. Четврфиналне и финалне утакмице играју се 2 пута по 20 минута. Пионири и ветерани играју са лоптом величине број 5 а сениори лоптом број 4 .

 

 1. Право наступа за ветеране имају играчи са навршених 36 година и старији. Право наступа за пионире имају деца рођена у 2003. и 2004. године. За сениоре могу да играју само играчи са навршених 18 година.

 

 1. Сва такмичења у купу играју се према правилима и пропозицијама Фудбалског савеза Србије (ФСС) за мали фудбал и футсал. Групна такмичења по спортским центрима, четвртфинале, полуфинале и финале купа суди судијски пар судија из ФСС.

 

 1. Завичајни куп Републике Српске организује, спроводи и контролише Организациони Одбор и спортски одбор „ЗАВИЧАЈНОГ КУПА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ“ на челу са предсједником одбора Млађеном Цицовићем.

 

 1. Промоција купа и конференције за медије одржаће се по регионалним центрима на почетку такмичења у организацији регионалних спортских одбора, спортског одбора купа и Представништва Републике Српске у Србији. Током такмичења, регионални одбори ће организовати сарадњу са локалним медијима и редовно извјештавање Одбора купа о одиграним утакмицама. Спортски одбор купа ће у сарадњи са Представништвом Републике Српске организовати медијску покривеност на националном нивоу у Србији и Републици Српској.

 

 1. Сви играчи морају бити усмено упознати пре утакмице, преко капитена и спортских одбора, да је основни циљ „ЗАВИЧАЈНОГ КУПА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ„, јачање веза и пријатељства и упознавање младих из Републике Српске који живе и раде у Србији, промоција Републике Српске и родног завичаја . Посебан циљ је промоција здравог спортског живота и фер-плеј игра између свих играча и екипа „ЗАВИЧАЈНОГ КУПА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ„.

 

 1. Сви играчи и учесници ове спортске манифестације који не могу спортски да поднесу пораз, уносе немир и тензију међу играче и екипе, не треба да се пријављују и не могу наступати на завичајном купу Републике Српске.

 

 1. Екипама побједницима „ЗАВИЧАЈНОГ КУПА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ“ на крају такмичења биће уручене награде, медаље и пехари од стране највиших државних личности Републике Српске на дан финала купа.

 

 1. Мото „ЗАВИЧАЈНОГ КУПА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ“ је:  „ИГРАЈМО ЗА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ“

 

 Предсједник Организационог одбора

Млађен Цицовић