УЧЕНИК ГЕНЕРАЦИЈЕ

У групи одликаша Основне школе “Ристо Пророковић“ из Невесиња који су недавно провели наградни викенд у Београду налазио се и ученик генерације Мирко Бештић. Ево шта су нам о Мирку рекли његови наставници:

Ученик генерације наше школе у школској 2012/13. години је Мирко Бештић (ученик IX4 разреда – разредни старјешина Петар Вујадиновић).

Мирко је рођен 05.11.1998. године у Невесињу, од оца Милорада и мајке Јадранке.

Мирко Бештић

Мирко Бештић

Током основног школовања Мирко је остварио завидне резултате у свим наставним и ненаставним активностима, а нарочито из математике и физике. Учествовао је на свим нивоима такмичења и остварио одличне резултате из ових наставних предмета.

На општинском такмичењу из математике од 2009/10. па све до 2012/13. школске године освајао је друга и трећа мјеста, а из физике и основа информатике прва и друга мјеста.

На регионалном нивоу такмичења ученик је од 2010/11. школске године остварио трећа и четврта мјеста из математике и физике, као и 4. мјесто на такмичењу из кошарке.

Мирков највећи успјех током основног школовања је било учешће на Републичком такмичењу из математике и физике у периоду од 2010/11. до 2012/13. школске године.

Осим успјеха нашег ученика у школским активностима морамо истаћи и његове врлине као што су дружељубивост, комуникативност, алтруизам, амбициозност, које су га довеле до оваквог успјеха и носиоца ове вриједне титуле Ученика генерације.

Удружење Невесињаца у Београду још једном честита на успјеху овом изврсном ученику са жељом да он буде примјер за углед не само својој, него и свим  наредним генерацијама у нашем Невесињу.