ПРИЈЕМ ЗА НАЈБОЉЕ НЕВЕСИЊСКЕ ОСНОВЦЕ: УРУЧЕНЕ ВУКОВЕ ДИПЛОМЕ И ПРИГОДНЕ НАГРАДЕ

03 jun 2021
 
ПРИЈЕМ ЗА НАЈБОЉЕ НЕВЕСИЊСКЕ ОСНОВЦЕ: УРУЧЕНЕ ВУКОВЕ ДИПЛОМЕ И ПРИГОДНЕ НАГРАДЕ
 

У Основној школи „Ристо Пророковић“ у Невесињу данас је уприличен пријем за најбоље ђаке завршних разреда и њихове родитеље.

За ђака генерације проглашенa jе Ива Милановић, којa је цијењено школско признање заслужила одличним успјехом, примјерним владањем и оствареним резултатима на општинским и регионалним такмичењима из математике, физике, историје, руског и српског језика и демократије. Ова вриједна и марљива ученица чланица је и Плесне групе „Летс денс“.

djak39

Ива има намјеру да школовање настави у свом родном граду и упише Гимназију.

– Осјећај је диван, јер се на крају исплатио мој труд и рад током читавог деветогодишњег школовања, и надам се да успјеси неће изостати ни у будућности – рекла је Милановић.

Престижно школско признање, диплому „Вук Караџић“ добило је 20 ученика: Теа Жерајић, Исидора Мањак, Никола Чабрило, Ивана Ивановић, Јована Скоруп, Лука Чампара, Марија Торовић, Јована Вуковић, Михаела Вујадиновић, Анђела Граховац, Вања Вуковић, Нина Голијанин, Милица Кравић, Андријана Радовановић, Андреа Таминџија, Марина Ковач, Јана Радовановић, Ива Милановић, Милош Ратковић и Милица Милошевић.

Честитке ученицима и њиховим родитељима упутила је директор школе Мара Шаран и савјетовала им да изаберу занимања у складу са њиховим интересовањима.

– Признања која сте заслужили у основној школи са собом носе и дио одговорности. Али не дозволите да вам то ствара терет, него будите то што сте били и досад, и вјерујем да ћете у наставку школовања и у свим животним ситуацијама бити најбољи – поручила је Шаран.

djak16

У име Удружења Невесињаца у Београду вуковцима се обратио Божидар Бјелица Јапан.

– Ваш пут знања и науке је пун искушења, и на њему не смијете поклекнути, јер ви морате да изградите љепшу и срећнију Републику Српску и Невесиње, достојно своје славе и предака – рекао је Бјелица.

У делегацији Удружења Невесињаца били су и Александар Гутић и Горан Стајић.

Као и претходне године због пандемије вируса корона Удружење није могло да организује наградну екскурзију у Београду, али је за вуковце обезбиједило књиге „Монографија Невесиња“и рјечник српско – енглеског језика, а ђаку генерације још неколико вриједних публикација.

Општина Невесиње најбољим ученицима додијелила је скромне новчане награде ‒ по 50 КМ за носиоце Вукових диплома и 100 КМ за ђака генерације.

Награде је уручила стручни сарадник начелника Верица Пашајлић и пожељела им свако добро у даљем раду и школовању.

 

Верица Чупковић Авдаловић

Извор и галерија слика: Радио Невесиње