ОБАВЈЕШТЕЊЕ

Поштовани Невесињци и пријатељи Невесиња,

Вјерујемо да вам је познато да има већ десетак година од како је обновљен рад Удружења Невесињаца у Београду. Руководство Удружења, заједно са невеликим бројем ентузијаста и заљубљеника у свој завичај, посвећено је радило на томе да буде препознато,  првенствено по добрим дјелима. Од многих активности које смо до сада реализовали, навешћемо три које су постале традиција и на које смо са разлогом поносни.

Најприје, Невесињско сијело. Тај скуп Невесињаца и наших пријатеља је културно-забавни догађај највишег ранга за који се редовно тражи карта више.

Друга активност за коју сматрамо да је вриједна истицања јесте организовање наградног путовања у Србију за најбоље ученике Основне школе Ристо Пророковић из Невесиња, носиоце дипломе Вук Караџић.

Коначно, у његовању културе сјећања истичемо организовање служења помена за борце који су у Одбрамбено-отаџбинском рату 1992-1995. године дали своје животе за одбрану Невесиња.

О свакој наведеној активности детаље можете прочитати на нашој веб страници.

Све наведено не би се могло реализовати без материјалних средстава, што смо обезбјеђивали захваљујући привредним субјектима и добрим људима који су имали повјерење у то што радимо и финансијски помагали наше потребе.

Наступају времена у којима је таквих донатора све мање, што у значајној мјери може да утиче не само на извршавање наведених задатака, него и на организовање и дјеловање Удружења на досадашњи начин.

Стога смо донијели одлуку да уведемо чланарину, чиме ћемо, надамо се, обезбиједити неку основу за даље дјеловање. На годишњем нивоу она ће износити 1.000,00 динара. Од прве чланарине израдиће се пригодна чланска карта.

Овим путем позивамо све којима је стало да ово Удружење и даље буде на услузи свом завичају и његовим традиционалним вриједностима да уплате чланарину на сљедећи начин:

Прималац: Удружење Невесињаца у Београду, Високог Стевана број 23

Сврха уплате: Чланарина 2018

Износ: 1.000,00 РСД

Жиро рачун: 170-30009346000-05

 

Пожељно је да се чланарина за 2018. годину уплати до краја октобра.

У нади да ћете разумјети стварне потребе Удружења, вјерујемо да ћете вашим формалним  учлањењем дати допринос његовом даљем раду и опстанку.

 

С поштовањем,

Извршни одбор