НЕВЕСИЊСКО СИЈЕЛО 2017. ГОДИНЕ

Драги Невесињци и ви који волите Невесиње и Херцеговину,
Обавјештавамо вас да ће Удружење Невесињаца у Београду и ове године организовати Невесињско сијело. Као што је познато, Сијело је наша традиционална и најзначајнија културно – забавна манифестација, а ове године ћемо се састати осми пут заредом, од како је 2009. године обновљен рад Удружења.
Сијело ће се одржати у суботу, 25. фебруара 2017. године, у ресторану Центра Сава.

Важно обавјештење

Обавјештавамо заинтересоване да су све улазнице за Сијело распродате, те се више не могу купити путем уплате на жиро рачун Удружења Невесињаца у Београду. Међутим, постоји могућност куповине улазница за мјеста на галерији ресторана и оне се купују до петка, 24. фебруара, на начин како су до сада продаване.

Бојана Пековић гост на Сијелу!

У богатом културно – забавном програму наступиће једна од ријетких жена која је прославила гусле. Специфичним приступом овом инструменту – светињи и начином пјевања Бојана плијени и оставља без даха све који је слушају.

Домаћин на Сијелу ће бити Вукашин Драговић, ранији предсједник Скупштине Удружења.
Њему ће помагати Организациони одбор, који чине садашњи и ранији посленици Удружења, и то:
– Жарко Самарџић, предсједник Надзорног одбора, замјеник домаћина,
– Љубомир Бабић, предсједник Скупштине, члан,
– Благоје Милинић, предсједник Извршног одбора, члан,
– Трифко – Трипо Брењо, прошлогодишњи домаћин на Сијелу, члан,
– Душан Миловић, члан,
– Ђорђо Нинчић, члан и
– Боро Мишељић, члан.

Окупљање гостију је предвиђено у 18.30 часова, а културно – забавни програм почеће у 19.30 часова.
Као и претходних година, очекујемо долазак гостију из Невесиња. Међу њима ће бити дјевојке и момци, који ће нам представити пјесме, игре и обичаје са давнашњих окупљања оваквог типа, те људи који су својим радом постигли врхунске резултате у различитим областима живота и рада. Све то ће пратити звуци провјереног музичког оркестра.
У игри томболе ћете имати шансу да добијете гусле, невесињске специјалитете – пршут и мјешину сира торотана, али и вишедневна туристичка путовања, вриједне одјевне предмете, слике, књиге и друге награде које обезбјеђују вјерни пријатељи нашег Удружења.
Цијена улазнице се неће мијењати у односу на неколико претходних Сијела и износи 2.000,00 динара. У ту цијену урачунато је све – и јело и пиће.

Продаја улазница ће почети 16. фебруара у етно ресторану “Донатело“ (код Данила Чабрила Чабе), улица Устаничка број 61 (у непосредној близини општине Вождовац) у времену од 17.00 до 20.00 часова.

Студенти бесплатно!

Студенти из Невесиња који студирају у Београду добиће бесплатне улазнице за Невесињско сијело. Потребно је да лицима која продају улазнице покажу доказ да су рођени у Невесињу (личну карту) и да су редовни студенти (овјерен семестар у индексу) и даће им се улазница за столове на галерији ресторана Центра Сава.

До скорог виђења!
Организациони одбор