НЕВЕСИЊСКИМ ВУКОВЦИМА УРУЧЕНЕ ДИПЛОМЕ И НАГРАДЕ

У Основној школи „Ристо Пророковић“ данас је уприличена мала свечаност поводом уручења Вукових диплома најбољим ђацима. Цијењено школско признање добило је девет ученика: Теодора Гутић, Ивана и Јелена Сјеран, Данијела Вукосав, Марија Вуковић, Кристина Таминџија, Лана Ивковић, Анита Дошло и Дражена Унковић. За ученика генерације изабран је Синиша Пашајлић који је уз одличан успјех и примјерно владање постизао запажене резултате на такмичењима из математике и физике. У присуству ученика и наставника дипломе и пригодне поклоне уручили су члан Удружења Невесињаца у Београду Зоран Пејановић и директор школе Милан Бејатовић.
За најбоље невесињске основце Удружење Невесињаца је претходних година организовало наградну екскурзију, али је она ове године изостала због ванредних прилика изазваних поплавама у Србији и Републици Српској. Одликаши су ипак награђени књигама, а поздраве и честитке земљака из српске пијестонице пренио је Зоран Пејановић.
– Искрено ми је задовољство бити на свечаности која промовише невесињску памет. Свим одликашима у име Удружења Невесињаца желим да у наставку школовања биљеже успјехе и постану корисни чланови наше заједнице – поручио је Пејановић.
Честитке награђеним ученицима и њиховим родитељима уи наставницима упутио је и директор школе Милан Бејатовић пожеливши им много успјеха у даљем животу и школовању.

Вуковци