НЕВЕСИЊАЦ НИКОЛА РАДОВАНОВИЋ НАЈПЕРСПЕКТИВНИЈИ СПОРТИСТА РС

 
22. децембар 2018. извор: Радио Невесиње
 
 

Талентовани Невесињац Никола Радовановић проглашен је за најперспективнијег спортисту Републике Српске.

Пионирски првак Босне и Херцеговине, два пута проглашен за најбољег играча у лигама младих Европе, члан репрезентације Србије до 16 година и тренутно један од најбољих кошаркаша Прве мушке лиге Републике Српске, мада му је тек 15 година.

Будућност из Бијељине у својим редовима има једног од најталентованијих имена српске кошарке тренутно, Николу Радовановића који је рођен 2003. године али је већ закорачио у сениорске воде где се за сада одлично сналази.

Никола је почео да озбиљније тренира кошарку прије три године када је дошао у Будућност. Прије тога је играо „баскет“ са другарима у родном Невесињу и био члан КК Вележ.

Радовановић је скренуо пажњу регионалних, јадранских великана, али и европских тимова који се интересују за младог момка из Невесиња, али је он је тренутно сконцентрисан једино на партије у Будућности у оквиру елитног ранга Републике Српске.

Бројке говоре доста, 15-годишњи Радовановић је ове сезоне на девет мечева у просеку постизао 17,8 поена и хватао 5,9 скокова, са просечних 14,6 индексних поена. Почетком овог месеца је био доминантан против екипе Соколца у којој је убацио чак 34 поена.

Радовановићу се предвиђа блистава каријера, а очекује се да ће ускоро појачати неки од најзвучнијих тимова у региону. Такође, ради се о момку ког прате и велики страни клубови, тако је већ драгоцено искуство стекао боравком у кампу мадридског Реала.

HOT SPORT