Музичко сценски спектакл у организацији Друштва српско-руског пријатељства

Музичко сценски спектакл „ВЕЛИКА ПОБЕДА НАД ФАШИЗМОМ“

Драга публико,

Било би нам изузетно драго да дођете 08.05.2013. год. у Сава центар на свечани концерт поводом 9. маја –Дана победе над фашизмом, који организује Друштво српско-руског пријатељства .
Потрудиђемо се да по први пут после 20 год. обележавамо овај дан дан толико значајан за све народе света, али посебно за наш народ који је дао велики допринос у ослобађењу од фашизма.
У музичко сценском спектаклу „ВЕЛИКА ПОБЕДА НАД ФАШИЗМОМ“, наступиће више од 250. учесника. Савремени плес комбинован са елементима руског и српског фолклора, дочараће нам борбу између добра и зла, црног и белог, Мефиста и Белих ждралова: Хитлерове војске ,руских и српских војника. Са плесним ансамблом „Дрим тим“ и 70-точланим Центром за очување традиције и културе „Термоелектране Никола Тесла“ из Обреновца, уз најлепше руске и српске песме наступиће и гост из Белорусије – чувени певач Дмитриј Сергејев, Јелена Томашевић као и оперска певачица Маријана Шовран; глумци: Небојша Кундачина, Ивана Жигон и Косовски Божури. Омиљене руске песме чућете у маестралним аранжманима Нинослава Адемовића, који у последње време ниже велике успехе на руским сценама.
Обећавамо Вам да ће Вас овај концерт оснажити у ово суморно време! Уколико желите да подржите овај спектакл и заједно са нама изразите љубав према Србији и Русији, ако желите да докажемо да има много нас који нисмо заборавили своје корене, своју историју и своје претке, дођите да у времену пораза осетимо дух и снагу ПОБЕДЕ! Окрепиће нас за будуђност.

У име памћења и слободе , очекујемо вас 8. мајa у 20 часова!
Са вером у нове победе очекујемо Вас у Сава центру!

Карте можете купити 04. маја, 07. маја  и 08. маја на благајни Сава Центра, као и у просторијама Друштва српско-руског пријатељства, адреса:  Сремска 6, IV спрат.

С поштовањем и захвалношћу,

Председник  Друштва српско-руског пријатељства
Ивана Жигон

У Београду, 01.05.2013. год