Херцеговци из Суботице угостили „вуковце“ из Невесиња

  • Вуковци из Невесиња  били су гости Завичајног удружења Херцеговина у Суботици.


Том приликом посјетили су просторије удружења, Градску кућу, Српски културни центар ,,Свети Сава“, Синагогу, Српску Православну цркву ,,Вазнесења Господњег“, зоолошки врт на Палићу, као и ужи центар града гдје се налазе најзначајнији објекти града Суботице!

Они су наставили пут до Новог Сада у краћи обилазак града гдје ће их дочекати представници Удружења Срба из Херцеговине у вечерњим часовима настављају пут до Београда гдје ће бити гости Удружења Невесињаца

 

Најбољи невесињски основци боравили у Новом Саду

 
Послије обиласка Суботице Невесињски ђаци “вуковци“ са својим наставницима упутили су се пут Новог Сада гдје их је испред Удружења Срба Херцеговаца и пријатеља у Србији сачекала земљакиња Ивана Шиповаци активни члан Удружења, која је са нашим драгим гостима обишла град.
 
Послије ручка у просторијама Удружења у завичајном кутку свих Херцеговаца и путника намјерника госте из Невесиња дочекао је Бојан Миленић.
 
Ивана Шиповац је уз освјежење представила рад Удружења, а посебно активности Комисије за рад са младима, подјелила симболичне поклоне ЦД издање са Академије о грофу Сави Владиславићу као и зборник радова са Симпозијума о језику који је такође организовало Удружење.
 
 
– Иако смо данас провели непуна 3 сата заједно сви смо пуни лијепих утисака јер смо успјели да размјенимо нашу препознатљиву херцеговачку топлину и радост кад се сретнемо са својима. Надамо се да ће сљедеће године бити прилике за дуже дружење – рекао је у име домаћина Бојан Миленић.
 
Наставак обиласка Србије ђаци настављају у Београду гдје ће им домаћини бити Удружење Невесињаца.