ЧУДЕСНО КУЛТУРНО ВЕЧЕ НА ВЈЕНЧАЦУ

ИЗВОР: РАДИО НЕВЕСИЊЕ

Група културних и јавних радника из Невесиња окупљена у Културни круг приредила је синоћ на Вјенчацу, испред Цркве светог Георгија, лијепо умјетничко вече са наступима књижевника, пјесника, музичара и народних гуслара.

 „Обично необично вече“ сабрало је  умјетнике различитих профила које заједнички веже љубав према традицији и завичају. Први сазив Културног круга на Вјенчацу – узвишеном мјесту невесињске историје и духовности протекао је у лијепој атмосфери што је охрабрило организаторе да овај скуп наредних година преточе у сталну манифестацију која ће окупљати умјенике који живе у Невесињу и који га носе у свом срцу.

Наступили су књижевници Момчило Голијанин, Велибор Шиповац, пјесници Рајко Танасијевић, Новица Телебак, Биљана Ристић, Јован Братић, Анжелика Кучинар, Милица Радовановић, Сретен Видаковић, Драгутин Паповић, Миливоје Шиповац, новинар Драгомир Граховац, народни гуслари Вукоман Перовић и Милош Паровић, етно група Симонида,Марија Пејичић и Марија Мањак.

 Почасни члан Културног круга књижевник Момчило Голијанин поздравио је иницијативу младих људи да Невесиње уведу у ред средина које имају препознатљиве културне манифестације.

Невесиње је одувијек имало врсне књижевне ствараоце, а сада се појављује и нови талас умјетника  који са пуно ентузијазма настављају да проносе славу овог мјеста – поручио је Голијанин.

Невесињска сликарка и пјесникиња Биљана Ристић одушевљена је што је лијепа ријеч изазвала толико интересовање посјетилаца на  светом мјесту Вјенчацу.

Ово није било класично књижевно-поетско вече него један „чудесан скуп“ невесињских умјетника који су са својим гостима послали дивне поруке – истакла је Ристић.