ПИСМО ИЗ ЗАВИЧАЈА

 

Након недавне екскурзије, коју је Удружење Невесињаца у Београду организовало за најбоље ученике завршног разреда Основне школе Ристо Пророковић из Невесиња, на адресу Удружења стигло је писмо, које преносимо у цјелости:

Драги наши,
Послије додјеле диплома „Вук Караџић“, дружења са „вуковцима“, њиховим родитељима и наставницима, преносимо вам дјелић атмосфере:

2 vukovci iz nevesinja

Ученици су пуни утисака о ономе што су видјели и доживјели у Београду, њима је то у сфери невјероватног. Посебно су одушевљени вама који сте се са њима дружили, вашом пажњом, добротом и савјетима, а нарочито како сте велики Невесињци и како волите своје Невесиње. Такође су пуни утисака из братске школе „Душко Радовић“ на Новом Београду, кажу да на фејсбуку већ контактирају своје другаре са којима су се упознали.

3 vukovci iz nevesinja

Њихови родитељи многе од вас познају, са многима од вас су родбина, знају да је само ваше-наше Удружење од Херцеговаца задржало овај гест са „вуковцима“, вриједан дивљења и поштовања.

1 vukovci iz nevesinja

Искрени смо када кажемо да Невесиње годинама прича причу о „вуковачкој екскурзији“, како је у жаргону називају, пуну захвалности вама и поносећи се вама. Наставници Школе вас искрено воле и захваљују вам се; кажу да је због овог вашег геста бар један „вуковац“ годишње више, јер сви желе да доживе оно што претходне генерације „вуковаца“ причају.
Од свих нас топло и људско хвала и нека вам Господ надокнади љубављу.

Срдачан поздрав
Ученици и наставници Школе